Nieuws uit Zelzate

Zelzate

Nieuws uit Zelzate

N-VA Zelzate stelt onvolledige kandidatenlijst voor

16/06/18 19:34 - In ‘tKlooster stelde N-VA zaterdag zijn kandidatenlijst voor de verkiezingen van 14 oktober voor. Guido Van Branteghem is de senior van het gezelschap, Wendy Verbist is de jongste. Opvallend is dat de eega’s van de eerste vier op de lijst ook kandideren.

Raadszitting vindt ook tijdens werken plaats in oude zaal

16/06/18 02:57 - “Een mogelijke beslissing tot verbouwen van het gemeentehuis behoort tot de bevoegdheid van het schepencollege”, zeggen de diensten van de provinciegouverneur. Met die mededeling kunnen de werken in de oude raadszaal gewoon verder gaan en wordt een politieke discussie beslecht. Tijdens een vorige raad liet de oppositie, die op dat moment in de meerderheid was, deze werken stilleggen omdat men het niet neemt dat de verbouwing zomaar konden opgestart worden. Maar eigenlijk was de oppositie kwaad omdat de oude raadszaal in het gemeentehuis werd verbouwd tot kantoren. Op die manier zou men nooit nog kunnen terugkeren naar deze zaal om er de gemeenteraden in te laten plaatsvinden.

Evenementenweekend op de Grote Markt

15/06/18 12:06 - Voor wie houdt van creativiteit, eten en drinken en zoveel meer kan komend weekend terecht op het evenementenweekend/braderie van Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. Vanaf vrijdagavond kan je al terecht voor verschillende acties bij de plaatselijke winkeliers op de Zelzaatse Markt.

Kampioenen gehuldigd door gemeentebestuur

15/06/18 02:57 - Met de ondertekening van het gulden boek door kapitein en coach werden drie kampioenenploegen uit het Zelzaatse voetbal gehuldigd. De eerste ploeg van voetbalclub KVV, de eerste ploeg van minivoetbalclub De Tempeliers en de provinciale U15, ook van KVV Zelzate, werden daarvoor uitgenodigd in cultuurhuis ‘t Klooster. De sportdienst overhandigde iedereen een medaille.

Gouden bruiloft te Zelzate

14/06/18 12:30 - Op dinsdag 22 mei werden Maurits De Wilde en Edwig Duym door burgemeester Frank Bruggeman en schepenen Marleen Maenhout, Martin Acke en Rik Laureys in ’t Klooster verwelkomd ter gelegenheid van 50 jaar huwelijk.

Raadzaal te religieus? Zo lost burgemeester dat op

14/06/18 05:34 - Al enkele weken verhit de verhuis van de gemeenteraad van de raadzaal in het gemeentehuis naar een zaal in cultuurhuis 't Klooster de gemoederen. Met een filmpje op Facebook zet burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) de zaken nog eens op scherp.

Drie kampioensploegen gehuldigd

14/06/18 03:11 - Met de ondertekening van het gulden boek door kapitein en coach werden drie kampioenenploegen in het voetbal gehuldigd. De eerste ploeg van voetbalclub KVV, de eerste ploeg van minivoetbalclub De Tempeliers en de provinciale U15, ook van KVV Zelzate, werden daarvoor woensdagavond gehuldigd in cultuurhuis 'tKlooster. Burgemeester Bruggeman zette hen in de bloemetjes, de sportraad overhandigde iedereen een medaille.

Tractaatweg komend weekend afgesloten

13/06/18 20:27 - Van vrijdagavond tot maandagochtend gaat de N62-Tractaatweg dicht vanaf de grens tot aan Westdorpe. Doorgaand verkeer zal een rondleiding moeten volgen.

Briljanten bruidspaar te Zelzate

11/06/18 18:22 - Zaterdag 19 mei was het in tKlooster wel een bijzondere dag: Walter Schynckel en Julienne Colpaert vierden er namelijk 65 jaar huwelijk.

Goud voor Ronald en Denise

10/06/18 19:33 - Op vrijdag 18 mei waren Ronald Colpaert en Denise Blanquaert samen met de familie te gast in tKlooster. Dit ter gelegenheid van 50 jaar huwelijk

Zelf nieuws uit Zelzate?
Deel ervaringen over ZelzateZelzate

„ Uw gids door Zelzate op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken